Според психолози квантовата механика обяснява ирационалните човешки решения, пише Independent Човекът се

...
Според психолози квантовата механика обяснява ирационалните човешки решения, пише Independent
Човекът се
Коментари Харесай

Ирационалните могат да бъдат обяснени с помощта на квантовата механика

Според психолози квантовата механика изяснява ирационалните човешки решения, пише Independent

Човекът се управлява от „ квантова логичност ”, когато не знае тъкмо какво решение да вземе или какъв избор да направи, споделят американски учени от университета Охайо. В този миг в съзнанието съществуват всички благоприятни условия с друг късмет за утвърждение. След като бъде изработен изборът, всички останали варианти изчезват от съзнанието.

Именно правилото на суперпозицията в квантовата механика разрешава описването на неопределеността на действителността. Нашите показа не минават от едно положение в друго. Напротив, ние изпитваме възприятие за несигурност за всички положения по едно и също време, изясняват психолозите.

Обичайно квантовата механика се употребява при описанието на обикновените частици, само че не и за човешкото държание.

Според учените обаче евентуалните модели, с които работят психолозите, икономистите и хората на обществените науки, се опират на физиката на Нютон и не могат да обяснят задоволително подозренията и неопределеността – свойства, присъщи за човешкия разсъдък.

Неврофизиолозите не един път са развивали хипотезата, че човешкият мозък работи на правилото на квантовия компютър, само че екипът от Охайо употребява модела за изложение на психическите процеси на взимане на решения, а не за физиологичната им основа.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР